Wpis

wtorek, 31 lipca 2018

Bób z jajkami

Jeśli nie jesteście fanami bobu, to danie zrewolucjonizuje Wasz pogląd. Korzystajcie póki sezon trwa. Jest pyszne!

Bób z jajkami

/inspiracja; źródło: książka 'Persiana' Sabriny Ghayour; porcja dla 2 osób/

  • 500 g świeżego bobu
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka mielonej kurkumy
  • sól, pieprz
  • pęczek koperku
  • 1 łyżka masła
  • 3 jaja
  • olej do smażenia

Bób ugotować i obrać ze skórek.

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, przez chwilę smażyć. Następnie na patelnię dorzucić bób, smażyć chwilę, a następnie doprawić go kurkumą, pieprzem i solą. Dodać posiekany koperek, wymieszać. Na patelnię dodać masło. W bobie zrobić trzy wgłębienia, w które trzeba wbić jajka. Gdy białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne danie jest idealne do jedzenia.

bób z jajkiem

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
chantel111
Czas publikacji:
wtorek, 31 lipca 2018 09:37

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Kalendarz

Grudzień 2018

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny



















Zdjęcia przedstawione
na blogu stanowią własność
prywatną, są chronione
prawem autorskim i
nie wyrażam zgody
na ich wykorzystanie
bez mojej zgody.

Strona nie zbiera w sposób
automatyczny żadnych
informacji, z wyjątkiem
informacji zawartych w
plikach cookies. Pliki
cookies nie zawierają
danych osobowych.
Polityka plików cookies

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne