Wpis

sobota, 27 stycznia 2018

Kolacja degustacyjna - Hotel Złoty Róg

W zeszłym tygodniu i innymi gośćmi, w tym grupą blogerów, miałam okazję uczestniczyć w kolacji na której próbowaliśmy dań z autorskiego menu degustacyjnego Piotra Markowskiego. Kolacja odbyła się w restauracji Hotelu Złoty róg w Kostrzynie Wielkopolskim (możecie tu wstąpić odbywając podróż na trasie Poznań - Warszawa). Piotra Markowskiego poznaniacy mogą znać z takich restauracji jak Blow up hall 50/50 oraz, nieistniejącej już, Jadalni.

Kolacja była świetnym przeżyciem kulinarnym. Widać, że menu jest przemyślane. Pewnym zaskoczeniem było tak szerokie zastosowanie rokitnika. Rokitnika próbowałam do tej pory w formie soku, który zapewne był niesamowicie zdrowy, jednak nie do przejścia w smaku. Teraz rokitnik został odczarowany i okazało się, że świetnie się sprawdza zarówno w formie wytrawnej jak i w deserach.

Poniżej kilka kadrów z kolacji. Mam nadzieję, że Wam się spodobają :) 

Przystawka zimna - marynowany łosoś islandzki w cytrusach z chipsem jaglanym, musem z rokitnika i jabłka jonagold

łosoś islandzki

Przystawka ciepła - wątróbka z sarny z puree z gruszki konferencji i chrupiącym chlebem orzechowym

zupa - delikatny krem z topinamburu z prażonymi kasztanami na palonym maśle  - to jest absolutny hit - gdy będzie w menu, to koniecznie spróbujcie :)

zupa topinambur

danie główne rybne - pieczona polędwica z dorsza z pistacjami i veloute z zielonej pietruszki i jarmużu

dorsz w pistacjach

pre deser - lody jogurtowe z rokitnikiem

lody jogurtowe sos z rokitnika

danie główne mięsne - comber jagnięcy z kremową kaszą orkiszową i emulsją z pasternaka

comber jagnięcy

deser - mus czekoladowy z szarą bezą i sałatka z mango i chilli

mus czekoladowy

Dziękuję za zaproszenie i fantastyczne doznania smakowe :)

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
chantel111
Czas publikacji:
sobota, 27 stycznia 2018 08:40

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • cellllina92 napisał(a) komentarz datowany na 2018/01/29 20:59:41:

    zupka musi być pyszna

  • kamczi92 napisał(a) komentarz datowany na 2018/01/30 09:57:04:

    najadłaś się tym w ogóle?

  • biiianka92 napisał(a) komentarz datowany na 2018/01/30 12:18:43:

    wszystko wygląda smacznie nawet

  • chantel111 napisał(a) komentarz datowany na 2018/01/31 20:57:00:

    kamczi92 - oj tak. To tak nie wygląda, ale wyszłam najedzona po brzegi :)
    biianka92 - było, choć mnie np. krwiste mięso odstrasza ;)
    cellllina92 - była idealna :)

  • fuzzydrowsy napisał(a) komentarz datowany na 2018/02/05 01:02:15:

    ja krwiste mięcho bardzo lubię:)

  • piotrek1351 napisał(a) komentarz datowany na 2018/02/05 09:28:22:

    ja na takie kolacje degustacyjne pozwalam sobie tylko z wyjątkowych okazji- takie przysmaki zazwyczaj nie są tanie ;)

  • mmmarta92 napisał(a) komentarz datowany na 2018/02/17 14:17:57:

    nic specjalnego jak dla mnie

  • Gość Bar w Warszawie napisał(a) z 213.192.72.* komentarz datowany na 2018/04/30 12:47:48:

    Wygląda przepysznie :) Klimatyczne miejsce z pysznym jedzeniem i dobrą kartą alkoholi, jakie mogę ci polecić to Bubbles w Warszawie - naprawdę świetna restauracja a wieczorem niezobowiązująca knajpka z dobrą muzyką. www.bubbles.com.pl

Dodaj komentarz

Kalendarz

Wrzesień 2018

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

















Zdjęcia przedstawione
na blogu stanowią własność
prywatną, są chronione
prawem autorskim i
nie wyrażam zgody
na ich wykorzystanie
bez mojej zgody.

Strona nie zbiera w sposób
automatyczny żadnych
informacji, z wyjątkiem
informacji zawartych w
plikach cookies. Pliki
cookies nie zawierają
danych osobowych.
Polityka plików cookies

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne