Wpis

środa, 05 sierpnia 2015

Ciasteczka pełne dobroci

Dzisiaj podstawowy przepis na ciasteczka owsiano-bakaliowe. Ich smak możecie za każdym razem zmieniać dodając inne dodatki lub zmieniając ich proporcje. Ciasteczka są smaczne i niezbyt słodkie.

Ciasteczka bakaliowe

/2 duże blaszki ciastek; źródło/

  • 500 g mieszanki płatków i bakalii (np. płatki owsiane, kukurydziane, musli, żurawina, rodzynki i inne suszone owoce, orzechy, wiórki kokosowe, pestki dyni, słonecznika, sezam, len, otręby)
  • 100 g brązowego cukru (dałam muscadavo)
  • 2-4 jajek (ilość zależy od składników które dodamy. W oryginalnym przepisie były 2 jajka, ja dałam 4 sztuki, tak by mieć możliwość zlepienia składników)

Wszystkie składniki mieszamy w misce. Ilość jajek musi być taka, by swobodnie można było uformować w dłoni ciastko (bierzemy łyżką ciasto, zlepiamy w kulkę, kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczamy). Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170°C i pieczemy ok 12-15 minut.

ciastka bakaliowe fit

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
chantel111
Czas publikacji:
środa, 05 sierpnia 2015 08:46

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Kalendarz

Styczeń 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny



















Zdjęcia przedstawione
na blogu stanowią własność
prywatną, są chronione
prawem autorskim i
nie wyrażam zgody
na ich wykorzystanie
bez mojej zgody.

Strona nie zbiera w sposób
automatyczny żadnych
informacji, z wyjątkiem
informacji zawartych w
plikach cookies. Pliki
cookies nie zawierają
danych osobowych.
Polityka plików cookies

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne