Wpis

czwartek, 06 lutego 2014

Muffiny z masłem orzechowym i białą czekoladą

Muffiny, jak to muffiny, łatwe w przyrządzeniu i szybko znikające ze stołu. Dzisiaj proponuję słodkie połączenie orzechów z białą czekoladą. Pamiętajcie, żeby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową. Przepis pochodzi z książki "Złota księga czekolady".

Muffiny z masłem orzechowym

/6 sztuk; 1 szklanka=250 ml/

  • 75 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 25 g mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 30 g miękkiego masła
  • 60 g masła orzechowego
  • 50 g cukru brązowego
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 60 ml mleka
  • 1 jajko
  • 90 g białej czekolady pokrojonej na kawałki

Mąki, proszek, sodę i sól wymieszać w misce.

W drugiej misce zmiksować masło orzechowe z masłem, cukrem i esencją waniliową. Następnie dodać jajko. Wymieszać. Dodać na przemian mleko i mąki. Wymieszać do powstania gładkiego kremu. Dodać kawałki czekolady i wymieszać. Nałożyć ciasto do papilotek na wysokość foremki. Piec 20-25 minut w 180ºC. Jeść wystudzone. 

muffiny orzechowe

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
chantel111
Czas publikacji:
czwartek, 06 lutego 2014 09:08

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Kalendarz

Marzec 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

















Zdjęcia przedstawione
na blogu stanowią własność
prywatną, są chronione
prawem autorskim i
nie wyrażam zgody
na ich wykorzystanie
bez mojej zgody.

Strona nie zbiera w sposób
automatyczny żadnych
informacji, z wyjątkiem
informacji zawartych w
plikach cookies. Pliki
cookies nie zawierają
danych osobowych.
Polityka plików cookies

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne