Wpis

czwartek, 25 kwietnia 2013

Pier¶ z kurczaka po żydowsku

Masz już do¶ć zwykłych panierowanych kotletów z piersi kurczaka? A może szukasz prostego przepisu na obiad? W takim razie proponuję Ci pier¶ kurczaka po żydowsku. Niby proste, a jednak niebanalne. Czosnek i cynamon działaj± tu zdecydowanie na plus. Koniecznie wypróbujcie u siebie w domu :) U mnie ten kurczak zago¶cił na stałe. Przepis od Małej Mi.

Pier¶ z kurczaka po żydowsku

  • pier¶ z kurczaka
  • olej lub inny tłuszcz do smażenia
  • m±ka
  • jajko

marynata

  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 1 posiekany na drobno z±bek czosnku

Pier¶ z kurczaka pokroić w plastry na kotlety. Ewentualni rozbić tłuczkiem jak zwykle.

Przygotować marynatę - wszystkie składniki mieszamy w misce, a następnie wrzucamy do marynaty kurczaka, przykrywamy miskę foli± i zostawimy na godzinę w lodówce.

Po tym czasie wyjmujemy mięso z marynaty, obtaczamy w rozm±conym jajku, a następnie w m±ce. Smażymy na rozgrzanej patelni na tłuszczu.

pier¶ z kurczaka po żydowsku

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
chantel111
Czas publikacji:
czwartek, 25 kwietnia 2013 10:10

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Kalendarz

Kwiecień 2019

Pn Wt ¦r Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

















Zdjęcia przedstawione
na blogu stanowi± własno¶ć
prywatn±, s± chronione
prawem autorskim i
nie wyrażam zgody
na ich wykorzystanie
bez mojej zgody.

Strona nie zbiera w sposób
automatyczny żadnych
informacji, z wyj±tkiem
informacji zawartych w
plikach cookies. Pliki
cookies nie zawieraj±
danych osobowych.
Polityka plików cookies

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne