Wpis

czwartek, 21 marca 2013

Sok z natki pietruszki

Zima nie ustępuje, więc trzeba sobie samemu dodać nieco zieleni i zdrowia w życiu. Dzisiaj proponuję pyszny sok z pietruszki. Wiem, że to nie brzmi dobrze, ale jest słodki i przepyszny, a do tego zdrowy. Chwyćcie więc za blender i zróbcie sobie szklaneczkę tego napoju.

Natka pietruszki jest źródłem wielu witamin i  minerałów -m.in. magnez, żelazo, sód, potas, witaminy B1, B2, B6.  Przepis znalazłam u Pinkcake.Zamiast miodu można dodać do soku brązowy cukier. Wersja z miodem jest jednak apetyczniejsza i zdrowsza  :)

Sok z natki pietruszki

sok z natki pietruszki

  • garść natki pietruszki, bez grubych łodyżek
  • 2 łyżki miodu lub ewentualnie brązowy cukier lub inny słodzik
  • sok z połowy cytryny
  • 1 szklanka wody w temp. pokojowej

Przy pomocy blendera miksować sok z cytryny, natkę pietruszki i miód (lub cukier). Miksowanie powinno trwać kilka minut, aż listki będą zmiksowane, a sok się zabarwi na zielono. Dolać wodę, podawać od razu.

Przepis dołączam do akcji

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
chantel111
Czas publikacji:
czwartek, 21 marca 2013 19:55

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Kalendarz

Marzec 2019

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

















Zdjęcia przedstawione
na blogu stanowią własność
prywatną, są chronione
prawem autorskim i
nie wyrażam zgody
na ich wykorzystanie
bez mojej zgody.

Strona nie zbiera w sposób
automatyczny żadnych
informacji, z wyjątkiem
informacji zawartych w
plikach cookies. Pliki
cookies nie zawierają
danych osobowych.
Polityka plików cookies

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne