Wpis

czwartek, 26 sierpnia 2010

Makaron ze szpinakiem

Jest to propozycja zarówno dla wielbicieli szpinaku, jak i jego przeciwników. Makaron ze szpinakiem jest tak pyszny, że każda sceptyczna osoba zmieni zdanie. To koniec z prześladującym Was traumatycznym wspomnieniem z dzieciństwa związanym z jedzeniem szpinaku. Dobrze przyprawiony jest cudowny. Polecam.

Makaron ze szpinakiem

Składniki

  • 1 paczka zmielonego mrożonego szpinaku
  • 400 g makaronu świderki
  • 200 g żółtego sera
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1-2 cebule
  • 1 kostka warzywna
  • 200 g śmietany 18%
  • sól, pieprz

Wykonanie

  1. Wlać na patelnię olej, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę zeszklić. Następnie wrzucić pokruszoną kostkę warzywną. Dodać czosnek przepuszczony przez praskę. Smażyć przez chwilę.
  2. Następnie wrzucić na patelnię zamrożony szpinak. Podgrzewamy aż cały się rozmrozi.
  3. Wlewamy śmietanę. Całość gotujemy jeszcze kilka minut.
  4. W międzyczasie ugotować makaron oraz tarkować ser. Po ugotowaniu odcedzić makaron. Dodać do szpinaku i wymieszać. Na koniec posypać serem i ponownie wymieszać. Częścią sera można posypać wierzch potrawy.

Makaron ze szpinakiem

Smacznego!

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
chantel111
Czas publikacji:
czwartek, 26 sierpnia 2010 19:38

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • malgoblox napisał(a) komentarz datowany na 2010/08/26 20:03:43:

    szpinak + makaron = MNIAM!

  • olciaky napisał(a) komentarz datowany na 2010/08/26 20:37:05:

    Poproszę w takim razie porcję na wynos;)

  • mania179 napisał(a) komentarz datowany na 2010/08/26 21:01:11:

    A ja zawsze lubiłam, nigdy mnie nie przerażał.

  • wiosenka27 napisał(a) komentarz datowany na 2010/08/26 21:14:01:

    Robiłam coś bardzo podobnego tylko moje było mniej zielone. Ale tez smakowało:)

  • karmel-itka napisał(a) komentarz datowany na 2010/08/27 00:42:33:

    oj, jak ja uwieliam to danie. jedno z tych "ekspresowych". jedno z tych niezastąpionych, smacznych i banalnie łatwych. ;]

  • dorota20w napisał(a) komentarz datowany na 2010/08/27 11:10:05:

    mniam mniam
    rewelacyjnie się prezentuje !

  • justmydelicious napisał(a) komentarz datowany na 2010/08/27 11:57:03:

    przesmacznie się prezentuje!

  • Gość napisał(a) z aeaj163.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2011/03/16 13:24:40:

    Ja tez taki robie ale dodaję jeszcze podsmażoną kiełbasę taką jak na grilla i lepiej smakuje makaron rurki. Smacznego

  • Gość napisał(a) z 89-79-192-76.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2011/03/25 11:30:39:

    Uwielbiam makaron ze szpinakiem. Polecam przepis ze strony tastylife.blog.onet.pl/Start,2,ID424125874,n

  • Gość napisał(a) z user-46-113-28-182.play-internet.pl komentarz datowany na 2011/04/28 22:47:06:

    Polecam wypróbowany przepis:) ale z podsmażoną kiełbasą jeszcze lepsze...

  • Gość Pati napisał(a) z host-178.215.198.14-internet.zabrze.debacom.pl komentarz datowany na 2011/05/11 22:31:42:

    Wyszedł przepyszny, dziękuje za przepis:)

  • chantel111 napisał(a) komentarz datowany na 2011/05/22 20:08:36:

    cieszę się że smakowało :)

  • Gość MAGDA napisał(a) z 89.204.198.14* komentarz datowany na 2011/06/09 17:18:19:

    bardzo smaczne a o dziwo moje dzieci zjadły z apetytem gdy im powiedziałam ze to zielone jest na" siłe "od Papaya

  • chantel111 napisał(a) komentarz datowany na 2011/07/07 18:06:23:

    no tak Papay w końcu się nie mylił, że szpinak jest zdrowy :)

  • Gość napisał(a) z cpc1-walt8-0-0-cust379.13-2.cable.virginmedia.com komentarz datowany na 2011/07/19 20:26:37:

    dodalam 4 zabki czosnku i pieczarki pychanskie :) nastepnym razem dam grillowanego kurczaka do tego bo ja z tych miesozernych i wlasnie takiego akcentu mi brakuje :)

  • Gość GosiaDe napisał(a) z 81.219.41.18* komentarz datowany na 2011/07/25 14:40:38:

    Witam może mi ktoś napisać jaka to ma być śmietana słodka czy kwaśna ?

  • chantel111 napisał(a) komentarz datowany na 2011/07/25 20:29:35:

    zwykła śmietana, nieukwaszona

  • Gość boludziesabeznadziejni napisał(a) z cac123.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2011/08/08 23:21:09:

    ja stosuje troche inny przepis - makaron rurki, ser feta zamiast zoltego i smazenie na masle - lepiej smakuje :)

  • Gość marta napisał(a) z 89-78-208-34.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2011/09/01 15:56:09:

    bardzo dobry - ja jeszcze preferuję z dodatkiem masła + na boczku, dla aromatu, można jeszcze wbić jajko do szpinaku :)

  • Gość roza napisał(a) z 93.175.79.21* komentarz datowany na 2011/12/01 15:01:25:

    ile porcji uzyskam z tego przepisu?

  • chantel111 napisał(a) komentarz datowany na 2011/12/01 17:34:56:

    hmm powiedzmy że 4

  • Gość Marlen napisał(a) z 87-207-165-42.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2012/01/22 17:38:15:

    Pychotka:) Prosty przepis, szybkie wykonanie. Pzdr

  • Gość Nieglowicz napisał(a) z 77-255-252-101.adsl.inetia.pl komentarz datowany na 2012/02/23 12:00:06:

    Dziś chyba zrobię, bo naszła mnie ochota na makaron :)

  • chantel111 napisał(a) komentarz datowany na 2012/02/23 20:29:11:

    mam nadzieję, że smakowało :)

  • Gość napisał(a) z host942312160.microchip.net.pl komentarz datowany na 2012/07/02 15:01:45:

    popraw błędy... proszę..

Dodaj komentarz

Kalendarz

Październik 2014

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny



 











Zdjęcia przedstawione
na blogu stanowią własność
prywatną, są chronione
prawem autorskim i
nie wyrażam zgody
na ich wykorzystanie
bez mojej zgody.

Strona nie zbiera w sposób
automatyczny żadnych
informacji, z wyjątkiem
informacji zawartych w
plikach cookies. Pliki
cookies nie zawierają
danych osobowych.
Polityka plików cookies



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów http://wykrywacz-smaku.pl/u/chantel
Durszlak.pl Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne